IZVOĐAČ
IVAN NOVINC, violina i TVRTKO SARIĆ, gitara

Tvrtko Sarić rođen je 1969. godine u Gospiću. Nakon završene srednje škole u klasi prof. Istvana Roemera, diplomirao je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Darka Petrinjaka. Jednogodišnju specijalizaciju pohađao je  na «Visokoj školi za glazbu» u Lovranu u klasi prof. Gorana Listeša.
Usavršavao se je na domaćim i međunarodnim majstorskim tečajevima (V. Dešpalj, M. L. Saomarcos, D. Russell, R. Issac, M. Barrueco).
Tvrtko Sarić nastupa kao solist i komorni glazbenik u Hrvatskoj i inozemstvu ( Slovenija, Austrija, Njemačka, Poljska, BiH, Mexico, SAD). Do sada je ostvario preko stotinu koncerata (solističkih i kao član u različitim duima: s gitarom, flautom, klavirom, violinom, violom, glasom).
Kao solista nastupao je s «Zagrebačkom filharmonijom», «Celjskim godalnim orkestrom»; gudačkim kvartetima «Malpera», «Cadenca», «Sebastijan», «Porin» i «Splitskim gudačkim kvartetom». Nastupa u orkestru «Zagrebačke filharmonije» i ansambla «Cantus».
S pijanistom Damirom Gregurićem je 2001. godine izdao nosač zvuka pod nazivom «Insieme» u produkciji slovenske izdavačke kuće Coda, a 2006. godine izdavačka kuća Aquarius records izdala mu je solistički nosač zvuka «Recital».
Osnivač je ljetnog glazbenog festivala klasične glazbe u Gospiću.   
Kao pedagog djeluje na  Visokoj učiteljskoj školi u Gospiću i Glazbenoj školi Črnomelj-Metlika (Slovenija). 

 

PROGRAM