.:: GOSPIĆ - KONCERTNA SEZONA 2017::.

 

1. Pedro Ribeiro Rodrigues (Portugal), gitara; 22. 3. 2017.

PROGRAM
Carlos Seixas (1

704.-1742.)
(Obr. P. Ribeiro Rodriguez)

Sonata br.1

Allegro
Sonata br.10
Allegro
Minuet
Sonata br.27
Allegro

António Victorino d’Almeida (1940.-)
Fantasia op. 70

Ivan Padovec (1800.-1873.)
Poloneza u A-duru

Mario Castelnuovo-Tedesco (1895.-1968.)

Passacaglia op.180 (Omaggio a Roncalli)

Manuel M. Ponce (1882.-1948.)
Sonata br.3
Allegro moderato
Chanson
Allegro non troppo

Pedro Ribeiro Rodrigues (Mira De Aire, Portugal) klasičnu gitaru i klarinet počeo je svirati u dobi od 10 godina. Glazbeno školovanje započeo je u rodnom gradu u klasi prof. Dejana Ivanovića. Dobitnik je 1. nagrade na natjecanju São João da Madeira 2003. godine. Iste godine nastavlja obrazovanje u klasi prof. Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je i diplomirao 2007. godine. Pohađao je majstorske radionice kod cijenjenih gitarista i pedagoga kao što su Zoran Dukić, Carlo Marchione, Pablo Marquez i Costas Cotsiolis. Studij usavršavanja završio je 2010. godine u klasi prof. D. Petrinjaka. Pedro Ribeiro Rodrigues nastupa solo i u komornim sastavima diljem Europe. Član je gitarskog trija Elogio, uz Petrita Çekua i Tomislava Vukšića. Usporedno s nastupima, bavi se i pedagoškim radom. Na svom prvom nosaču zvuka, portugalske izdavačke kuće Numerica, Pedro Ribeiro Rodrigues izvodi 9 sonata portugalskog sladatelja Carlosa Seixasa u vlastitim obradama za gitaru.


2. Darija Hreljanović, sopran, Ivana Rukavina alt, Tvrtko Sarić gitara; 5. 4. 2017. 

PROGRAM

Johann Sebastian Bach                     

Ciaccona, iz partite za violinu solo, BWV 1004
                                                                                                       
O izranjeno lice (koral iz „Muke po Mateju“),  BWV 244
             
                                            
 Giovanni Battista Pergolesi   

Iz ciklusa „Stabat Mater“
arr. T. Sarić                                                  
Stabat Mater
Cujus anima
O quam tristis
Quae moerebat
Eja mater, fons amoris
Fac ut fortem, Christi mortem
Sancta Mater Amen

           Darija Hreljanović završila je Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Marije Borčić. Sudjelovala je u mnogim projektima Zagrebačke filharmonije i simfoničara pod ravnanjem eminentnih dirigenata (Milan Horvat, Uroš Lajovic, Vladimir Kranjčević, Nikša Bareza i dr.) Pjevala je u ansamblima: Zagrebački madrigalisti, Universitas Studiorum Zagrabiensis, Collegium pro musica sacra, itd. Nastupala je u svim hrvatskim opernim kućama (Split, Rijeka, Zagreb). U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu niže uloge u operi Walkure Richarda Wagnera, prve dame u Čarobnoj fruli i Tablao u Verdijevom Don Carlosu. Nastupala je u Salzburgu u Festspielhaus u sklopu projekta Handel: Allegro, il Penseroso ed il Moderato s Radmilom Bakočević, Vladimirom Ruždjak i drugim proslavljenim opernim pjevačima.  U Napulju je snimala Svadbu  Igora Stravinskog za talijansku državnu televiziju RAI. Kao profesorica pjevanja radi na varaždinskoj glazbenoj školi. Do sada je oblikovala mnoge renomirane pjevače kao što su: Lana Kos, Tomislav Mužek, Evelin Novak, Jelena Štefanić, Kora Pavelić i dr.
Ivana Rukavina rođena je u Gospiću. Osnovnu glazbenu školu, temeljni predmet klavir, završila je u Senju, područna škola Gospić, u klasi nastavnika Zvonimira Kosa. Prvi pjevački nastup imala je s deset godina na glazbenom festivalu  „Prvi pljesak“, 1999. godine na kojem je osvojila prvu nagradu. Članica je pjevačkog zbora Degenija (zbor Odjela za nastavničke studije u Gospiću), s kojim i solistički nastupa. Od lipnja prošle godine pohađa satove pjevanja kod profesorice Darije Hreljanović. Diplomirala je na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilišta u Zadru.

Tvrtko Sarić rođen je Gospiću. Glazbenu naobrazbu započeo je u Rijeci gdje se je tri godine školovao u klasi Nikole Jedrlinića da bi potom maturirao  u Zagrebu u klasi prof. Ištvana Römera. Diplomirao je u klasi prof. Darka Petrinjaka na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Na Visokoj školi za glazbu u Lovranu pohađao je jednogodišnju specijalizaciju u klasi prof. Gorana Listeša. Tijekom studija i kasnije, usavršavao se na domaćim i međunarodnim majstorskim tečajevima (V. Dešpalj, M. L. Saomarcos, D. Russell, R. Issac, M. Barrueco). Slovenija, Austrija, Njemačka, Poljska, BiH, Mexico i SAD samo su neke od zemalja u kojima je nastupao kao solist i komorni glazbenik. Kao solist, nastupao je s Zagrebačkomfilharmonijom, Celjskim godalnim orkestrom te gotovo svim gudačkim kvartetima u Hrvatskoj. Nastupa u orkestru Zagrebačke filharmonije i ansamblu Cantus. Od 2010. godine član je renesansnog ansambla Minstrel, gdje svira lutnju. Do sada je izdao pet nosača zvuka. Prvi je Insieme iz 2001. godine, s pijanistom Damirom Gregurićem u izdanju slovenske izdavačke kuće «Coda». Dva su u izdanju Aquarius recordsa: solistički nosač zvuka Recital iz 2006. godine; „and than...turn to the mountain...“ sa slovenskim flautistom Matejem Grahekom snimljen 2007. godine; Dobro došli u renesansu, 2011. godine, Minstrel ansambl (Menart) te „Serenade“ s violinistima Ivom Barač i Tvrtkom Barač. Osnivač je i umjetnički ravnatelj nekoliko glazbenih ciklusa na području grada Gospića i Ličko-senjske županije. U zvanju višeg predavača zaposlen je na Odjelu za nastavničke studije Sveučilišta u Zadru.


3. PJEVAČKI ZBOR DEGENIJA (zbor Odjela za nastavničke studije u Gospiću) zborovođa i korepetitor: Tvrtko Sarić 17. 5. 2017. godine, početak u 20 sati